T’has plantejat mai els beneficis d’aprendre llengües estrangeres? No t’han agafat a una feina per no tenir el nivell suficient d’un idioma? Has viatjat a un altre país on t’has hagut de comunicar mitjançant el llenguatge no verbal i amb quatre paraules d’anglès? No siguis tímid i aprèn llengües! No tenguis por, endavant!
Les llengües són un vehicle de comunicació capaç de connectar cultures i d’eliminar fronteres, a més d’oferir-nos beneficis concrets per al cervell.
El llenguatge abraça dos tipus d’activitats cerebrals: la creativa, perquè construeix frases (pertany a l’hemisferi dret, més emocional, social i creatiu), i l’activitat que activa l’hemisferi esquerre (més analític, lògic i racional), que se centra en el coneixement i en l’aplicació d’una gramàtica. És diferent una persona que, des de la infantesa (fins als dos anys) aprèn dos idiomes, ja que les zones del cervell associades al llenguatge no s’han desenvolupat en la plenitud màxima, en relació amb una persona que ho fa durant la joventut, amb un grau de desenvolupament intermedi en el qual ja no s’és tan “esponja”, com es diu col·loquialment. Si l’idioma s’aprèn en l’edat adulta, aquesta persona l’adquireix amb la subordinació i l’adaptació de la llengua estrangera al sistema de la llengua materna.
Les llengües t’enriqueixen. Potser no econòmicament, però sí a escala personal i com a competència molt valorada actualment, en un món on hi ha al voltant de 7.000 llengües parlades activament, entre les quals predominen 23, que són les que dominen per complet (entre els quals se situen l’anglès, el xinès, l’espanyol, el rus, el japonès, l’hindi, l’àrab, el francès o l’alemany). Vols anar a fer feina o a estudiar a l’estranger, per exemple? No deixis, doncs, que els idiomes siguin una barrera quan poden ser una porta cap al futur. És possible que no arribis a ser bilingüe en dos mesos ni poliglot en tres, però la constància en l’aprenentatge d’idiomes serà la teva gran aliada i t’obrirà camins i nous horitzons.
Per això i perquè un dels nostres objectius és difondre la importància de les llengües, des de la nostra web ens agradaria donar-te a conèixer algunes aplicacions (app) que fomenten i permeten l’estudi de llengües estrangeres:
1. Duolinguo: és un sistema gratuït d’aprenentatge d’idiomes que permet la possibilitat d’aprendre vocabulari, gramàtica i sintaxi des del nivell inicial amb pràctiques de textos adaptats al teu nivell d’idiomes.
2. Busuu: és un servei que ofereix l’aprenentatge d’idiomes en línia amb una gran selecció en què podem trobar japonès, àrab i xinès. Les conversacions a través de videoconferència entre la comunitat d’usuaris és una de les claus de l’èxit que té, i ha aconseguit fins a 40.000 usuaris únics cada dia.
3. Lingua.ly: és una aplicació gratuïta de Google Chrome que permet llegir articles, seleccionar paraules que l’usuari anirà incorporant en el diccionari en el qual en podrà conèixer la definició i, també, la pronunciació fonètica. L’aplicació suggerirà nous articles per llegir a mesura que l’usuari vagi progressant i vagi pujant de nivell.
4. Altres plataformes que permeten l’aprenentatge d’idiomes a partir de la interacció i el contacte d’usuaris de diferents països per practicar llengües amb videoconferència o xat són: Italki i LiveMocha.
En voleu més informació? Podeu visitar el nostre videoblog (vídeo en anglès):
Will language learning become obsolete?
A SIGNEWORDS integram assessoria lingüística i serveis de traducció en tots els idiomas. Per veure tots els nostres serveis i sol·licitar pressupost gratuït, contacta amb nosaltres AQUÍ ツ